Ontwerpbestemmingsplan Duinzicht Heiloo 2022

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening Heiloo bekend dat met ingang van donderdag 3 november 2022 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan Duinzicht Heiloo 2022.

 

Doel van het ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Duinzicht voorziet in een bestemmingswijziging voor realisatie van een woningbouwplan met in totaal 56 woningen. De uitwerking voor herontwikkeling van locatie Duinzicht is vertaald in een ontwerpbestemmingsplan met toelichting, planregels en een verbeelding.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Voorliggend planinitiatief, herbestemmen naar ‘wonen’ voor realisatie van totaal 56 woningen, past niet in de planvoorschriften zoals is omschreven in het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1997. Om te kunnen herbestemmen naar wonen is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk en opgesteld. Bij het opstellen van dit nieuwe (ontwerp)bestemmingsplan Duinzicht is zoveel mogelijk rekening gehouden met de plansystematiek van het naastgelegen plangebied bestemmingsplan Zuidwest. Het beoogde woonprogramma is inmiddels vertaald in voorliggend (ontwerp)bestemmingsplan en omvat in totaal 56 woningen welke, als volgt voor diverse doelgroepen zijn bedoeld:

 

  • 23 sociale huurappartementen welke voor verhuur worden overgenomen door woningcorporatie Kennemer Wonen;

  • Een hof met 17 seniorenwoningen in de categorie middenhuur;

  • 16 kavels voor 2 onder een kap koopwoningen en vrijstaande koopwoningen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Duinzicht ligt met ingang van donderdag 3 november tot en met woensdag 14 december 2022 op de volgende wijze ter inzage:

bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

bij de gemeentetafel in de openbare Bibliotheek aan de Westerweg in Heiloo.

 

Via internet

digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.BPDuinzicht-0301;

digitaal via de gemeentelijke website www.heiloo.nl/inzage.

 

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Heiloo. Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de raadsleden van de gemeente Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Duinzicht. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge reactie naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met S. Jager, bereikbaar via e-mail op sandrajager@debuch.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan of de procedure? Neem dan contact op met S. Jager van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088-909 9076 of stuur een email naar sandrajager@debuch.nl.

 

Heiloo, 3 november 2022

Naar boven