Vaststelling bestemmingsplan ‘Julianalaan 68-70, Kaag’ (zaaknr. 5040)

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 10 oktober 2022 het bestemmingsplan ‘Julianalaan 68-70, Kaag’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Locatie en projectinhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen Julianalaan 66, 68 en 70 te Kaag. Deze gronden staan kadastraal bekend als gemeente Alkemade, sectie A en nummers 1383, 1384, 1385, 1437 en 2100 (gedeeltelijk). Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het realiseren van tien appartementen verdeeld over drie gebouwen, nadat de bestaande bebouwing is verwijderd. Horecagelegenheid ‘De Twee Wilgen’ wordt gerenoveerd.

Het bestemmingsplan heeft van 14 april t/m 25 mei 2022 ter inzage gelegen. In deze periode zijn elf zienswijzen ontvangen. In de eerste inzagetermijn (23 januari t/m 4 maart 2020) waren reeds vijftien zienswijzen ontvangen die ook zijn blijven staan, mits deze expliciet zijn ingetrokken. De zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de nota van beantwoording zienswijzen. Enkele (punten van deze) zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan:

 

  • 1.

    Regels:

    • 1.

      artikel 3 Gemengd is gewijzigd naar Horeca;

    • 2.

      artikel 5.2.1 onder a is aangepast en artikel 5.2.2 is toegevoegd;

    • 3.

      artikel 7.2.4 onder b is verwijderd.

  • 1.

    Toelichting:

    • 1.

      paragraaf 2.2 is aangepast naar aanleiding van de bestemmingswijziging Gemengd naar Horeca en aangevuld op basis van de uitgevoerde bezonningsstudie;

    • 2.

      paragraaf 4.3 is verduidelijkt;

    • 3.

      paragraaf 5.5 is ook aangepast naar aanleiding van de bestemmingswijziging Gemengd naar Horeca.

  • 1.

    Verbeelding:

    • 1.

      de bestemming Gemengd is terug gewijzigd naar Horeca;

  • 1.

    Plantoelichting (bijlage 1 bij de toelichting):

    • 1.

      het adres ‘Julianalaan 64b’ is geschrapt op p. 13;

    • 2.

      de hoogte van de woning op Julianalaan 64 is aangepast in de doorsnede op p. 16;

    • 3.

      de waterbalans (p. 33) is afgestemd op de tekst uit paragraaf 4.3 van de toelichting.

  • 1.

    Er is een bezonningsstudie uitgevoerd en deze is toegevoegd als bijlage 10 bij de toelichting.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 20 oktober t/m woensdag 30 november 2022 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden digitaal worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, adviseren wij u vooraf een afspraak te maken via www.kaagenbraassem.nl. Het bestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.JULIANALAAN68EN70-VAS1.

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden en eenieder die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede door eenieder die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt. Tegen onderdelen die de gemeenteraad gewijzigd heeft vastgesteld, kan elke belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 2 december 2022, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel. 071-3327272 of e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven