Ontwerp omgevingsvergunning voor het vervangen en vergroten van een stal aan de Achterweg 3 te Nieuwe Wetering - W2019/186

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 11 oktober 2022 hebben besloten om een ontwerpbesluit te nemen op de aanvraag om omgevingsvergunning met de activiteiten ‘bouwen’ en ‘handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden’ voor het vervangen en vergroten van een stal aan de Achterweg 3 te Nieuwe Wetering.

Toelichting ontwerpbesluit

Het betreft een positief ontwerpbesluit voor de activiteit ‘bouwen’ omdat aan alle bouwgerelateerde wet- en regelgeving wordt voldaan.

Voor de activiteit ‘handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden’ wordt gekeken naar de instandhoudingsdoelstellingen van Natura 2000-gebieden. Er worden geen zwaarwegende gevolgen voor deze doelstellingen verwacht. Daarnaast zijn er geen verbodsbepalingen vanuit de Wet natuurbescherming van toepassing en worden zij ook niet overtreden. In dat kader is geen vergunningplicht van toepassing, wat een negatief besluit op dit onderdeel tot gevolg heeft. Tegen het uitvoeren van de werkzaamheden bestaat inhoudelijk echter geen bezwaar.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

De ontwerp omgevingsvergunning ligt van donderdag 20 oktober 2022 t/m woensdag 30 november 2022 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De ontwerp omgevingsvergunning kan gedurende de openingstijden digitaal worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, adviseren wij u vooraf een afspraak te maken via www.kaagenbraassem.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning bij het college kenbaar maken. Als u dit mondeling wilt doen, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken. De zienswijzen moeten worden gericht aan het college van de gemeente Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Boogaard, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven