Ongewijzigde vaststelling Paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten gemeente Laarbeek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

In zijn vergadering van 29 september 2022 heeft de gemeenteraad van Laarbeek het Paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten gemeente Laarbeek ongewijzigd vastgesteld. 

In 2021 is de geactualiseerde archeologische beleidskaart vastgesteld door de gemeenteraad. Deze kaart heeft als doel om de archeologische waarden en verwachtingsgebieden in Laarbeek te beschermen. Om uitvoering te geven aan het beleid is een paraplubestemmingsplan opgesteld. Dit paraplubestemmingsplan vervangt de onderzoekverplichtingen op basis van de huidige bestemmingsplannen. In dit bestemmingsplan hebben de bestaande gemeentelijke en rijksmonumenten een aanduiding gekregen om een signaalfunctie af te geven. 

Omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, is er geen exploitatieplan opgesteld. 

Het Paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten gemeente Laarbeek met de bijbehorende stukken ligt van vrijdag 14 oktober 2022 tot en met vrijdag 25 november 2022 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk en is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website ( www.laarbeek.nl > inwoners > bestemmingsplannen) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen ( www.ruimtelijkeplannen.nl http://www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer:NL.IMRO.1659.BPARCHMON-VG01).

Indienen van beroep

Binnen de periode van ter inzage ligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door: 

  • belanghebbenden; 

  • niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend; 

  • niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend. 

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Laarbeek, 29 september 2022

Naar boven