Bekendmaking ontwerpbesluit omgevingsvergunning, ontwerpverklaring van geen bedenkingen bouwplan Albert Heijn aan de Huizerweg 8 Blaricum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van art. 2.12, lid 1, sub a, onder 3o van de Wabo af te wijken van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van de uitbreiding van de Albert Heijn, het realiseren van 3 woningen, het veranderen van de inrit (uitweg) waarbij ook het bestaande parkeerterrein wordt vergroot.

Aanleiding

Albert Heijn is al enige tijd bezig met een plan om de vestiging aan de Huizerweg te vernieuwen. De gemeente Blaricum heeft hiervoor een aanvraag ontvangen. Om hieraan medewerking te kunnen verlenen moet afgeweken worden van het bestemmingplan, omdat:

  • de bouwhoogte aan de achterzijde afwijkt van de toegestane bouwhoogte;

  • er gedeeltelijk buiten de bouwvlakken wordt gebouwd. Een bouwvlak is een duidelijk omlijnd stuk grond (vlak) waarbinnen volgens de regels van het bestemmingsplan gebouwd mag worden;

  • het bestaande parkeerterrein wordt vergroot.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De gemeente kan een omgevingsvergunning waarbij afgeweken wordt van het bestemmingsplan verlenen als de ‘activiteit’ niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening (artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3o Wabo). De aanvrager heeft hiervoor de benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

De afwijking van het bestemmingsplan kan pas worden verleend als de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het plan (artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht). Op 25 januari 2022 heeft de gemeenteraad in ontwerp ‘een verklaring van geen bedenkingen’ onder voorwaarde afgegeven. De aanvrager heeft de afgelopen maanden de aanvraag aangepast op deze door de gemeenteraad gestelde voorwaarde.

De stukken inzien

U kunt het ontwerpbesluit voor het verlenen van de omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen inzien. Deze liggen vanaf 14 oktober 2022 tot en met 24 november 2022 ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. U kunt voor inzage een afspraak maken via het Klantcontactcentrum (telefoonnummer 14 035). Ook zijn de stukken te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op 24 oktober 2022 kunt u de stukken ook inzien tijdens een inloopbijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Blaricum (Kerklaan 16). Tijdens deze avond kunt u ook vragen stellen.

Zienswijze indienen

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Blaricum (Postbus 71, 3755 ZH, Eemnes), onder vermelding van: Zienswijze ontwerpbesluit AH Huizerweg 8 te Blaricum.

Een zienswijze tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen moet worden ingediend bij de gemeenteraad van Blaricum (Postbus 71, 3755 ZH, Eemnes), onder vermelding van: Zienswijze VVGB AH Huizerweg 8 te Blaricum.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor maakt u, binnen de termijn van ter inzage legging, een afspraak met mevrouw Loman van de BEL Combinatie (via telefoonnummer 14 035). Een mondelinge reactie kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging worden ingepland. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Blaricum, 13 oktober 2022

Naar boven