Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dorpen Noord / West 2, Súdwest-Fryslân

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 23 december 2021 het bestemmingsplan Dorpen Noord / West 2 gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken nu bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Dit bestemmingsplan is een actualisatie van de bestemmingsplannen voor negen dorpen, namelijk Cornwerd, Exmorra, Parrega, Piaam, Pingjum, Schettens, Schraard, Witmarsum en Wons.

Het algemene uitgangspunt bij actualisatie is dat de opzet en het beleid voor het plangebied gehandhaafd blijft. Daarnaast wordt de wenselijkheid van bepaalde ontwikkelingen (op onderdelen) opnieuw afgewogen. Ook zijn verleende afwijkingen van de oude bestemmingsplannen omgezet naar bij recht toegestane mogelijkheden.

Wat is er gewijzigd?

Naar aanleiding van de drie ingediende zienswijzen en het voorstel voor ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op enkele concrete situaties en de herinventarisatie van de karakteristieke panden in de gemeente, die op de verbeelding zijn verwerkt. Ook heeft aanpassing van de regels plaatsgevonden. Dit betreft onder andere standaardisering van enkele begrippen en de vereenvoudiging van de regeling voor dakopbouwen. Alle wijzigingen zijn benoemd en concreet uitgewerkt in de Nota van Zienswijzen, die aan het raadsbesluit is gehecht.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief het raadsbesluit kunt u inzien vanaf 7 januari 2022 tot en met 17 februari 2022. Dit kan bij het gemeenteloket in Sneek. U moet hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 140515.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018noweBPdorpnow2-vast.

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen tegen het bestemmingsplan?

  • 1.

    belanghebbenden;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 17 februari 2022. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

Naar boven