Mandaatbesluit uitvoeringsovereenkomst werk en inkomen

 

Het college van de gemeente Epe;

 

Overwegende,

 

dat de uitvoerende werkzaamheden (zowel front-als backoffice) van de gemeente Epe op het gebied van werk en inkomen sinds 2003 door de gemeente Apeldoorn wordt uitgevoerd;

 

Dat de looptijd van de huidige uitvoeringsovereenkomst op het gebied van werk en inkomen tussen de gemeente Epe en de gemeente Apeldoorn is ingegaan per 1 januari 2021 en een looptijd heeft van drie jaren en resp. twee jaren voor de basistaken minnelijke schuldregeling (schuldbemiddeling) en minnelijke schuldregeling (schuldsanering) beiden met de mogelijkheid tot (stilzwijgende) verlenging) van één jaar;

 

Dat voortvloeiend uit deze uitvoeringsovereenkomst een afzonderlijk besluit tot het verlenen van mandaat en/ of volmacht en/ of machtiging genomen moet worden door het college van Epe voor de uitoefening van de bevoegdheden op grond van de diverse wetten alsmede op basis van alle overige bij dit onderwerp horende wet- en regelgeving en dat dit ook is gebeurd op 31 maart 2020;

 

Dat het laatst voornoemde besluit geactualiseerd wordt middels het nemen van het onderhavig besluit;

 

gelet op afdeling 10.1.1 Algemene wet bestuursrecht en boek 3 Titel 3 Burgerlijk Wetboek.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het nemen van (primaire)besluiten en het verrichten van voorbereidings- en uitvoeringshandelingen in het kader van de Participatiewet, Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz), Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze (Ioaw), Wet inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz) en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening aan ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid (met uitzondering van vroeg signaleringen en crisismeldingen) en de bij krachtens die wetten vastgestelde verordeningen en beleid, alsmede alle overige bij deze onderwerpen horende wet- en regelgeving, het voeren van verweer en het vertegenwoordigen van het college van burgemeester en wethouders van Epe in bezwaar, beroep en hoger beroep en voorlopige voorziening.

     

  • 2.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het nemen van (primaire) besluiten op verzoeken op grond van de artikelen 4:17-4:20 van de Algemene wet bestuursrecht die voortvloeien uit de werkzaamheden onder punt 1 en het voeren van verweer en het vertegenwoordigen van het college van burgemeester en wethouders van Epe in bezwaar, beroep en hoger beroep en voorlopige voorziening.

     

  • 3.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn volmacht te verlenen tot het afwijzen van aansprakelijkstellingen die binnen komen naar aanleiding van besluiten en het verrichten van voorbereidings- en uitvoeringshandelingen in het kader van de werkzaamheden onder punt 1 en 4, het voeren van verweer en het vertegenwoordigen van het college van burgemeester en wethouders van Epe in beroep en hoger beroep bij de bestuursrechter. Hierbij geldt de aanvullende voorwaarde dat het college van burgemeester en wethouders van Epe in kennis gesteld wordt zodra er een aansprakelijkstelling binnen komt.

     

  • 4.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het nemen van (primaire)besluiten en het verrichten van voorbereidings- en uitvoeringshandelingen in het kader van de Leerplichtwet.

     

  • 5.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het voeren van verweer en het vertegenwoordigen van het college van burgemeester en wethouders van Epe in bezwaar, beroep en hoger beroep en voorlopige voorziening op het gebied van de Regeling gehandicaptenparkeerkaart, Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de daarop gebaseerde verordening, alsmede alle overige bij deze onderwerpen horende wet- en regelgeving.

     

  • 6.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het uitvoeren van het secretariaat van de commissie voor bezwaarschriften, voor zover de behandeling van de bezwaarschriften betrekking hebben op de Participatiewet, Bbz, Ioaw en Ioaz, Jeugdwet, Wmo, Verordening Leerlingenvervoer Epe, Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en Regeling gehandicaptenparkeerkaart.

     

  • 7.

    Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn mandaat te verlenen tot het archiefbeheer ten aanzien van de archiefbescheiden die worden gevormd krachtens de aan haar in het kader van de uitvoeringsovereenkomst gemandateerde taken overeenkomstig de Archiefwet met het bijbehorende Archiefbesluit en de Archiefregeling en geldend beleid of geldende besluiten binnen de gemeente Epe.

     

  • 8.

    Dat ter uitvoering van dit besluit, voor zover nodig, ook machtiging en volmacht verleend wordt.

     

  • 9.

    Vast te stellen dat kaderstellende en beleidsbepalende taken en bevoegdheden van de bevoegde organen van de gemeente Epe niet onder de werking van deze mandatering vallen.

     

  • 10.

    Het nemen van een beslissing op een ingediend bezwaarschrift op alle genoemde wetten/ verordeningen niet te mandateren. Het bevoegde bestuursorgaan van de gemeente Epe neemt zelf een beslissing op een ingediend bezwaarschrift.

     

  • 11

    Dat het college van Apeldoorn schriftelijk ondermandaat kan verlenen en dat de mandaatregeling en het mandaatregister van de gemeente Apeldoorn dan onverkort van toepassing is.

     

  • 12

    Dat uit de ondertekening van een krachtens (onder) mandaat genomen besluit duidelijk blijkt dat dit namens het college van burgemeester en wethouders van Epe genomen is.

     

  • 13

    Dat ondertekening en goedkeuring van documenten in geval van afdoeningsmandaat, met uitzondering van een verweerschrift in (hoger)beroep en een beroepschrift (in hoger beroep) ook langs geautomatiseerde weg kan plaatsvinden.

     

  • 14

    Dat dit mandaatbesluit overeenkomstig artikel 10.8 Algemene wet bestuursrecht te allen tijde kan worden ingetrokken.

     

  • 15

    Dat het mandaat enkel mag worden uitgeoefend met inachtneming van de door de raad en het college van burgemeester en wethouders van Epe terzake vastgestelde (beleids)kaders.

     

  • 16

    Dat het mandaat enkel mag worden uitgeoefend in het kader van de opdracht die aan het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn is gegeven in de uitvoeringsovereenkomst werk en inkomen.

     

  • 17

    Dat het mandaat eveneens van toepassing is op de opvolgende wetten, wetsartikelen, regelingen en beleid van genoemde regelgeving.

     

  • 18

    Dat het mandaatbesluit d.d. 31 maart 2020 wordt ingetrokken.

     

  • 19

    Dat dit besluit in werking treedt een dag na de bekendmaking, terugwerkt tot 1 januari 2021 en van kracht is gedurende de looptijd van de opvolgende uitvoeringsovereenkomsten.

     

 

Epe, 21 december 2021

 

Burgemeester en wethouders van Epe,

 

de burgemeester, dhr. dr. T.C.M. Horn

de secretaris, mw. C. Kats

Naar boven