Bekendmaking geluidsbelastingkaarten 2022 gemeente Veldhoven

De verplichting tot het opstellen van geluidsbelastingkaarten is opgenomen in de Wet milieubeheer en vloeit voort uit de implementatie van de Europese richtlijn omgevingslawaai in Nederland. De geluidsbelastingkaarten zijn een weergave van de geluidsbelasting die veroorzaakt wordt door de wegen, bedrijven en vliegtuigen in of nabij de gemeente. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden er zijn en hoeveel bewoners van woningen in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van de geluidsbelasting worden blootgesteld.

De geluidsbelastingkaarten en aantallen van de gemeente Veldhoven ten behoeve van de Europese richtlijn Omgevingslawaai zijn in te zien. U kunt de kaarten en de tabellen inzien via de website van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant: www.odzob.nl/EU-Geluidkaarten.

Bezwaar en/of beroep

Tegen de vaststelling van de kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. De kaarten zijn de basis voor het actieplan geluid dat burgemeester en wethouders in 2024 zullen opstellen. Het ontwerp van dit plan zal in 2024 worden gepubliceerd, waarbij eenieder zijn zienswijze daarover naar voren kan brengen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie opvragen? Stel uw vraag in een mail naar omgevingsloket@veldhoven.nl of naar geluidisolatie@odzob.nl.

 

 

Naar boven