Aankondiging verkoopprocedure gronden woningbouwlocatie Moerboom III aan van Ophovenlaan te Wilbertoord

De gemeente Land van Cuijk wil een woningbouwkavel in de fase Van Ophovenlaan van de woningbouwlocatie Moerboom III te Wilbertoord te koop aanbieden. Hiervoor organiseert zij een selectieprocedure. Deze aankondiging dient om een passende mate van openbaarheid te geven aan de verkoop van de gronden.

 

De gemeente is eigenaar van een perceel gelegen aan de Van Ophovenlaan te Wilbertoord, kadastraal bekend gemeente Land van Cuijk, sectie P, nummer 1147 ged. Het perceel heeft een oppervlakte van circa 4.282 m2.

De gemeente wil deze woningbouwkavel verkopen voor de realisatie van maximaal achttien grondgebonden woningen (tweekappers en rijwoningen). Het “Bestemmingsplan Moerboom III” dat van toepassing is op de locatie, is onherroepelijk. Het woningbouwprogramma bestaat uit drie tweekappers en twaalf rijwoningen waarvan er bij voorkeur minimaal zes starterswoningen moeten zijn. Er moet voor een starterswoning een starterslening verkregen kunnen worden. Aan inschrijvers wordt de eis gesteld dat zij opgave kunnen doen van drie referentieprojecten. Het moet gaan om drie woningbouwontwikkelingen met een minimumomvang van tien woningen, waarvan ten minste één in de afgelopen vijf jaar is afgerond.

 

De bieding wordt vervolgens beoordeeld op de volgende gunningscriteria: Grondbieding en Kwaliteit. De grondprijs voor verkoop en levering van de woningbouwkavel moet minimaal €963.450,-- exclusief btw en exclusief overige kosten koper bedragen.

 

Geïnteresseerden worden hierbij uitgenodigd om binnen dertig kalenderdagen (vervaltermijn) na publicatie van deze aankondiging hun interesse voor deelname aan de selectieprocedure kenbaar te maken aan de gemeente via een e-mail aan het adres gert.middel@landvancuijk.nl. 

Aan de geïnteresseerden zal de verkoopbrochure (inclusief bijlagen) en een concept (ver)koopovereenkomst worden toegestuurd.

 

Na het verstrijken van de termijn van dertig kalenderdagen is het niet meer mogelijk aan de selectieprocedure deel te nemen en zal het tijdspad als volgt zijn:

 

  • Aan geïnteresseerden wordt de mogelijkheid geboden om binnen twee weken vragen in te dienen.

  • Hierna zal de gemeente binnen twee weken de Nota van Inlichtingen toezenden.

  • Na de toezending van de Nota van Inlichtingen krijgen inschrijvers de mogelijkheid om binnen vier weken een bieding in te dienen.

  • Uiterlijk twaalf weken na ontvangst van de biedingen neemt de gemeente een voorlopig gunningsbesluit.

  • Na een opschortende termijn van twintig kalenderdagen, indien ongebruikt verstreken, zal de gemeente definitief gunnen en een (ver)koopovereenkomst sluiten met de geselecteerde partij.

Naar boven