Inspraak voorontwerp bestemmingsplan 'Rossum Noord 2022, Appelgaerde' (BP1238)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel heeft 6 september jl. besloten het Voorontwerp Bestemmingsplan Appelgaerde vrij te geven voor inspraak. Onderdeel van het voorontwerp bestemmingsplan is het stedenbouwkundige- en het beeldkwaliteitsplan. Door dit besluit is er een nieuwe stap gezet om de realisatie van woningbouw mogelijk te maken in Rossum.

Het bestemmingsplan moet de bouw van maximaal 120 woningen mogelijk maken direct grenzend aan de bebouwde kom van Rossum.

Het gebied ligt tussen de H.C. de Jonghweg en zal worden ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie Rubens Ontwikkeling B.V.

De intentie is om 120 woningen te ontwikkelen in het plangebied. De te bouwen woningen worden in verschillende woningtypen en financieringsklassen gerealiseerd.

In het stedenbouwkundige plan is te zien hoe het gebied wordt ingericht. Het beeldkwaliteitsplan geeft randvoorwaarden aan de vormgeving van de woningen.

Op 21 juli 2021 heeft een inloopavond plaatsgevonden waar de ontwikkelaar en de gemeente aanwezig waren samen met ongeveer 50 omwonenden. Daarna zijn individuele gesprekken op verzoek van belangstellenden gevoerd. Het stedenbouwkundig plan is op basis van deze gesprekken aangepast. Het bestemmingsplan legt het ontwerp planologisch juridisch vast.

Het voorontwerp bestemmingsplan wordt nu aan omwonenden en belanghebbenden ter inzage gelegd. Tevens wordt het voorontwerp voor vooroverleg aan de provincie en het waterschap aangereikt. De reacties worden verwerkt in een ontwerp bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan wordt in december opnieuw ter inzage gelegd volgens de formele procedure.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage van 14 september tot en met 12 oktober. Op het plan kan iedereen reageren. Alle reacties worden beoordeeld en beantwoord. De reacties worden indien wenselijk en/of nodig verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

We verwachten vervolgens in het voorjaar van 2023 het ontwerp bestemmingsplan voor te leggen voor vaststelling.

Inzien

Van 14 september tot en met 12 oktober 2022 ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1238-VO01 

Reageren

Alle (rechts-)personen die in de gemeente Maasdriel wonen of een belang hebben, kunnen tijdens de inzagetermijn reageren op het plan. Inspraakreacties stuurt u onder vermelding van Voorontwerp Bestemmingsplan Appelgaerde Rossum aan: Het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur een schriftelijke inspraakreactie, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw inspraakreactie mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar Gabie Mulders.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar Gabie Mulders.

Naar boven