ontwerp-wijzigingsplan Ruimte voor Ruimte Taarloseweg 45 te Ubbena, gemeente Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend.

Zij hebben het voornemen om de bestemming van het perceel Taarloseweg 45 te Ubbena te wijzigen van Grondgebonden Agrarisch bedrijf naar Wonen onder gelijktijdige sanering van de aanwezige agrarische bedrijfsgebouwen. 

De juridische basis daarvoor ligt in artikel 3.6, lid 1 onder a, van de Wro in combinatie met artikel 15 lid 2 van het geldende bestemmingsplan Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO, vastgesteld op 18 december 2008.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Het plan voorziet in het wijzigen van de bestemming van het Agrarisch bedrijf aan de Taarloseweg 45 in een woonbestemming onder gelijktijdige sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing. Deze wijziging vindt in het kader van de ‘ruimte voor ruimte’ regeling plaats. Daardoor kunnen twee nieuwe woningen worden gebouwd. Dit zijn zogenoemde compensatiewoningen. Deze woningen bevinden zich ook aan de Taarloseweg. Deze locatie bevindt zich circa 1 kilometer noordelijker in de gemeente Tynaarlo.

Voor de bouw van deze woningen doorloopt de gemeente Tynaarlo een afzonderlijke bestemmingsplanprocedure.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het ontwerp-wijzigingsplan is, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20211K-B001 is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken met ingang van 7 september 2022 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl .

Hoe kunt u reageren

Met ingang van 7 september 2022 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen. Deze reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Assen 6 september 2022

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven