Ontwerpbestemmingsplan “Twee Getuigen-Kloosterbos” IMRO-code NL.IMRO.0501.TweeGetuigenKloost-0120

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan “Twee Getuigen-Kloosterbos”, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het bijbehorende ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder, met ingang van vrijdag 2 september 2022 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Plangebied en inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het realiseren van 84 woningen in twee deelgebieden van het plan “Twee Getuigen-Kloosterbos”. Deelgebied 1, het Kloosterbos, is gelegen naast de Bedevaartskerk en is een momenteel met bomen omsloten grasveld. Hier worden 21 woningen gerealiseerd. Deelgebied 2, Twee Getuigen, is gelegen aan de overzijde van de doorgaande weg De Rik. De huidige woning, woonwagenstandplaatsen en schuren worden gesloopt. Het voormalige café De Twee Getuigen met woonhuis is na een brand reeds gesloopt. Hier worden 63 woningen gerealiseerd. Met voorliggend ontwerpbestemmingsplan wordt de bovengenoemde ontwikkeling juridisch- en planologisch mogelijk gemaakt.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Uit het m.e.r.-beoordelingsbesluit blijkt dat er geen MER hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen zijn te verwachten voor het milieu waarbij de thema’s geluid, water, natuur (stikstofdepositie) en luchtkwaliteit zijn betrokken.

Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder

De Wet Geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluid reducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor de nieuwe appartementen/studio’s binnen het plangebied. Gelet op artikel 83 lid 2, artikel 59 lid 1 en artikel 110a van de Wet Geluidhinder en de overwegingen zoals aangegeven in het ontwerpbesluit heeft het college besloten in ontwerp hogere waarden vast te stellen.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (vrijdag 2 september 2022 tot en met donderdag 13 oktober 2022) liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage. De stukken kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.0501.TweeGetuigenKloost-0120). Ook kunt u de stukken inzien via https://www.brielle.nl/ruimtelijke-plannen.

Wilt u het bestemmingsplan op het stadskantoor inzien? Dan kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 0181-471111 of per e-mail gnb.vandervlies@brielle.nl.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van zes weken, zoals hiervoor genoemd, kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0181-471111. Uw zienswijze via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder

Gedurende de periode van zes weken, zoals hiervoor genoemd, kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet Geluidhinder indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0181-471111. Uw zienswijze via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

 

Naar boven