Beschikking ambtshalve opneming Vertrokken naar Land Onbekend

 

 

Publicatie datum: 22 juli 2022

 

Vertrokken persoon

Geslachtsnaam en voorletter(s): I. Ouhammou

Soort besluit: ambtshalve beschikking

Bestuursorgaan: burgemeester en wethouders

Status: definitief

Datum inwerkingtreding: 4 juli 2022

Datum verzending beschikking: 20 juli 2022

Rechtsmiddel: bezwaar

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor de bovenstaande persoon ambtshalve een wijziging aan te brengen in de Basisregistratie Personen.

Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening is gebleken dat bovenstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie personen (BRP) ingeschreven staat. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de bijhouding van de persoonslijst van de bovenstaande persoon op te schorten. Dit betekent dat diegene uitgeschreven wordt uit de BRP met als reden vertrokken naar Land Onbekend en daardoor formeel niet meer in Nederland woont. Dit kan gevolgen hebben voor het recht op overheidsvoorzieningen en -diensten, zoals het aanvragen van een paspoort of rijbewijs.

Bezwaarmogelijkheid

Tegen dit besluit staat bezwaar open. Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen ter attentie van het bestuursorgaan van de gemeente Bunnik dat het besluit heeft genomen, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van uw bezwaar. Wanneer u zich laat vertegenwoordigen of gebruik maakt van een gemachtigde, verzoeken wij u tevens te vermelden de naam en het adres van deze persoon. Wanneer voor het indienen van een gemachtigde die niet advocaat is, gebruik wordt gemaakt, verdient het aanbeveling de machtiging direct bij te sluiten.

Het bezwaarschrift kunt u ook digitaal indienen via het Digitaal loket Bunnik op de website van de gemeente Bunnik. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Voorlopige voorziening

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een bezwaarschrift heeft ingediend. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht, ook

hiervoor dient u te beschikken over een DigiD. Op de genoemde site is hierover meer informatie te vinden.

 

Kosten

Aan het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. De griffie van de rechtbank kan u informatie verstrekken over de hoogte van deze kosten.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Bunnik, tel. 030-659 48 48.

Naar boven