Gemeente Landgraaf - Vaststelling bestemmingsplan Heigank 29 en 31

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2022 het bestemmingsplan “Heigank 29 en 31” (NL.IMRO.0882.BPWNHEIGANK29EN31-VG01) heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de percelen Heigank 29 en Heigank 31 (gedeeltelijk), kadastraal bekend als Nieuwenhagen – B – 6482 en Nieuwenhagen – B – 6483 (gedeeltelijk).

Het huidige ruimtelijke beleid voor het de betreffende locatie ligt vast in de beheersverordening ‘Nieuwenhagen – Lichtenberg’, vastgesteld op 27 juni 2013.

Thans is ter plaatse een woning (Heigank 29) en bebouwing met een maatschappelijke bestemming (Heigank 31) gesitueerd. Laatstgenoemd perceel, kadastraal bekend als Nieuwenhagen – B – 6483, met de/het zich daarop bevindende opstal/pand (een voormalig scoutinggebouw), is in eigendom van de gemeente Landgraaf. In 2021 is het betreffende perceel, gedeeltelijk en onder voorwaarden, verkocht aan de eigenaar van het pand/perceel aan de Heigank 29.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijzigt de bestemming van het –als maatschappelijk bestemde- verkochte perceelgedeelte tot ‘Wonen’, waarbij ter plaatse van het voormalig scoutinggebouw de aanduiding ‘bijgebouw’ is opgenomen. Een en ander maakt planologisch mogelijk dat deze bebouwing kan worden gebruikt als bijgebouw voor opslagdoeleinden, passend bij de woonbestemming.

Het bestemmingsplan, met de bijbehorende stukken, ligt met ingang van 14 juli 2022 t/m 24 augustus 2022 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Landgraaf. U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl, onder de rubriek ‘Bestuur en Organisatie-Officiële publicaties–Ruimtelijke plannen’ of via www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN): NL.IMRO.0882.BPWNHEIGANK29EN31-VG01

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8:6 juncto bijlage 2, artikel 2 Algemene wet bestuursrecht, beroep worden ingesteld.

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? En bent u belanghebbende? Dan kunt u altijd beroep aantekenen, ook al hebt u geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u alleen beroep aantekenen als u op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

 

  • 1.

    1. als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

  • 2.

    als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zicht richt; de gronden voor het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Tevens kan de indiener van het beroepschrift, bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

U kunt ook digitaal beroep instellen en/of een verzoek om voorlopige voorziening indienen via https://di- gitaalloket.raadvanstate.nl/ . Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven