Kennisgeving voornemen tot overeenkomst gronden bij “Groeve Blom”

 

Gemeente Valkenburg aan de Geul

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul (hierna te noemen: de gemeente) maakt bekend dat de gemeente voornemens is om een overeenkomst te sluiten om diverse gronden gelegen bij “Groeve Blom” te verkopen en te leveren aan Stichting het Limburgs Landschap (gevestigd te Lomm, Rijksstraatweg 1, 5943 AA) (hierna te noemen: de Stichting).

 

Het betreft daarbij de volgende onbebouwde percelen, kadastraal bekend als gemeente:

- Berg en Terblijt B 3069, ter grootte van 6.410 m²;

- Berg en Terblijt B 3245, ter grootte van 13.000 m²;

 

De gemeente is voornemens de koopovereenkomst aan te gaan met Stichting het Limburgs Landschap, omdat de Stichting reeds eigenaar is van de aangrenzende percelen, welke tezamen met andere percelen het natuurgebied Ingendael vormen. De over te dragen gronden worden ingezet om uitvoering te kunnen geven aan de ontwikkelopgave om deze locatie, welke door het Rijk is aangewezen, om gronden om te vormen tot nieuwe of nieuw te vormen natuurgebied, in dezen onderdeel te maken van het grotere natuurgebied Ingendael.

De gemeente is van oordeel dat de Stichting de enige geschikte partij aangezien zij reeds direct betrokken is bij het beheer van de gronden in en om het natuurgebied en beschikt zodoende over de noodzakelijke gebiedskennis om te komen tot een goed onderhoud en beheer.

 

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van de onroerende zaak omdat u interesse heeft in de aankoop van de onroerende zaak en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk 10 augustus 2022 om 12.00 uur aan de gemeente kenbaar maken. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

 

Het kenbaar maken van interesse doet u door een e-mail te sturen naar info@valkenburg.nl onder vermelding van "Interesse inzake overdracht gronden Groeve Blom aan Stichting het Limburgs Landschap".

Naar boven