Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan “Correctie Horstenweg, Holthees”

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2022 heeft besloten het bestemmingsplan “Correctie Horstenweg, Holthees” ongewijzigd vast te stellen.

Het plangebied ligt ter plaatse van de bouwpercelen Horstenweg 12a tot en met 16a (postcode: 5824 AS) te Holthees. Het plan maakt de bouw van maximaal 5 woningen (4 halfvrijstaand en 1 vrijstaand) mogelijk. Het plan is opgesteld vanwege een uitspraak van de Raad van State d.d. 3 november 2021 waarbij het vastgestelde bestemmingsplan “Holthees 2019” voor dit terrein vernietigd werd.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan in te zien. Dit ligt gedurende zes weken ter inzage van woensdag 13 juli tot en met dinsdag 23 augustus 2022. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam “Correctie Horstenweg, Holthees” of met plannummer NL.IMRO.1982.BPHhsCorrHorstenw-VA01.  Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar P. Claassen, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden.

U kunt tot en met 23 augustus 2022 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 24 augustus 2022, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Cuijk, 12 juli 2022.

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven