Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde geluid De Hooiwal Druten-West

Burgemeester en wethouders van Druten maken bekend dat voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘De Hooiwal Druten-West’ ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de bestaande woningbouwlocatie De Hooiwal in Druten-West. De woningbouwontwikkeling maakt het mogelijk om 48 woningen te realiseren in de vorm van 43 rijwoningen en 5 levensloopbestendige woningen. Het plangebied ligt aan de Aardschouwstraat in Druten.

Inhoud ontwerpbesluiten hogere waarden

De nieuwe woningen liggen binnen de geluidzone van de Van Heemstraweg (zone weg is 200 meter). Uit akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op een groot gedeelte van de planlocatie wordt overschreden. De berekende geluidbelastingen zijn lager dan de maximale ontheffingswaarde van 58 dB uit de Wet geluidhinder. Voor de betreffende nieuw te bouwen woningen moet daarom een besluit hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van deze hogere waarden is bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Ter inzage

De schriftelijke stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan en het besluit hogere waarden zijn op afspraak in te zien in het gemeentehuis aan Heuvel 1 in Druten. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.0225.BPdruDeHooiwal-2202.

Zienswijze

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op donderdag 7 juli 2022 en loopt tot en met donderdag 18 augustus 2022. Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het besluit hogere waarden indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Postbus 1, 6650 AA, Druten. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Kostenverhaal

In verband met het ontwerp bestemmingsplan ‘De Hooiwal Druten-West’ zal de gemeente een overeenkomst met de initiatiefnemer aangegaan. Vanwege deze overeenkomst zal geen exploitatieplan worden vastgesteld. Tegen deze overeenkomst zal geen bezwaar en beroep open staan.

 

Druten, 07-07-2022

Burgemeester en wethouders van Druten,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

meneer B.P.P. Janssen, secretaris

 

Naar boven