Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied – Lieshoutseweg 76

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad op 9 juni 2022 het bestemmingsplan Buitengebied – Lieshoutseweg 76 gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 juli 2022 gedurende zes weken ter inzage.

Korte omschrijving van het plan

De uitoefening van een productiegerichte paardenhouderij, met de beoogde bebouwing en functies, paste niet binnen de bestemmingen, zoals die op dit moment voor de locatie gelden. Middels een herziening van het bestemmingsplan kon de aanduiding intensieve veehouderij op een gedeelte van het bouwvlak vervallen en kunnen de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de locatie worden afgestemd op de wensen van initiatiefnemers.

Inzage

U kunt het plan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.0000BP200186-2000. Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Omschrijving wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Verschillende planregels zijn gewijzigd of toegevoegd. Op de verbeelding is de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – emissiepunten uitgesloten’ toegevoegd, zodat onder andere paardenverblijven en mestbakken op het gedeelte van het bouwvlak binnen 50 meter uit de bouwvlakgrens van Lieshoutseweg 72 worden uitgesloten. Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Beroepschrift indienen

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 9 juli 2022 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend ook een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek.

Naar boven