Wet geluidhinder Ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor Rijssensestraat 68/68a

 

Initiatiefnemer is eigenaar van het perceel dat is gelegen tussen Rijssensestraat 68 en Rijssensestraat 70, in het buitengebied van de gemeente Wierden. Initiatiefnemer is voornemens op dit perceel een woning te realiseren. Om dit mogelijk te maken, dient het woonrecht van Rijssensestraat 68a verplaatst te worden naar dit perceel

 

Voor de bouw van de woning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is als bijlage bij de toelichting op het bestemmingsplan opgenomen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De hoogst toelaatbare geluidbelasting wordt echter niet overschreden. Wel is voor de woning een Hogere grenswaarde vereist. Aan de ontheffingscriteria hiervoor wordt voldaan.

 

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het plan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 58 dB voor wegverkeerslawaai.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 6 juli 2022 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbesluit, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven