Besluit tot het stellen van openbaarheidsbeperkingen klachten over gedrag personeel bij overbrenging archiefblok

Burgemeester en wethouders van Groningen,

 

Gelet op artikel 15, eerste lid onder a, van de Archiefwet 1995 en artikel 10 van het Archiefbesluit 1995 en gehoord het advies van de gemeentearchivaris,

besluiten:

tot het stellen van beperkingen aan de openbaarheid van archiefbescheiden met het oog op de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer in de ter inzage liggende archieftoegang op het archiefblok Werkmaatschappij, Sport en Cultuur (WSR), 2002-2014

 

Het gaat hier om klachten tegen meerdere personeelsleden over ongewenste omgangsvormen (pesten) in zwembad de Parrel.

 

Deze beperkende maatregel is van kracht tot 25 jaar na afhandeling van de klachten.

 

Inventarisnummer(s)

Openbaar in

346

2038

 

Raadpleging, gebruik of vervaardiging van reproducties van de hierboven aangeduide archiefbescheiden is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de gemeentearchivaris, die aan deze toestemming voorwaarden kan verbinden.

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst. Dit besluit wordt als bijlage gevoegd bij de verklaring van overbrenging van de betreffende archiefbescheiden.

Groningen, 9-5-2022

Burgemeester en wethouders gemeente Groningen

De burgemeester

K. Schuiling

de secretaris

C. Bronda

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de afdeling Juridische Zaken.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het besluit is geplaatst.

Naar boven