Gemeente Venlo – Verkeersbesluit e-laadpaal – Nieuwborgstraat 163 te Blerick

RGBORU 1880063

 

Bevoegdheidsgrondslag:

De Teamleider Realisatie en Beheer Openbare Ruimte is bevoegd om verkeersbesluiten te nemen in Venlo, want in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, staat dat het college van burgemeester en wethouders verkeersbesluiten mogen nemen en dat zij dit mogen mandateren. Het college van Venlo heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de Teamleider Realisatie en Beheer Openbare Ruimte in het Mandaatbesluit Venlo 2021, tabelregel 4.8.12. Dit verkeersbesluit bevat alleen wegen onder beheer van de gemeente Venlo.

 

grondslag voor het besluit:

Op grond van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 moet er een verkeersbesluit genomen worden voor het plaatsen of verwijderen van verkeerstekens en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Op grond van artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer moet het verkeersbesluit vermelden welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd. Daarbij moet worden aangegeven welke van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbesluit.

 

Op basis van bovenstaande grondslagen en met inachtneming van:

• de Algemene wet bestuursrecht (AWB);

• de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

• het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

• het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV);

• het bordenboek (VNVF);

• uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;

• het mandaatbesluit van Gemeente Venlo 2021;

zijn wij bevoegd dit besluit te nemen.

 

Inleiding

De gemeente Venlo heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn en daarom werkt de gemeente mee als er aanvragen voor laadvoorzieningen worden gedaan. Zo stimuleren we de transitie van energie in het autoverkeer. Dit verkeersbesluit voorziet in één aanvraag die leid t tot het plaatsen van een laadpaal in de Nieuwborgstraat ter hoogte van huisnummer 163 te Blerick .

 

Motivering

Bij de realisatie van de oplaadpunten worden, op loopafstand van de aanvragers, telkens twee naast de te plaatsen E-laadpaal gelegen parkeerplaatsen gereserveerd voor uitsluitend laden van elektrische voertuigen. door middel van het verkeersbord E4 met onderbord uitsluitend voor laden.

De gemeente werkt mee aan de aanvraag omdat dit bijdraagt aan het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (art 2.3a WVW) en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer (art 2.2a WVW).

 

Om de parkeerdruk in de omgeving niet teveel te belasten zal in de Nieuwborgstraat in eerste instantie bij een oplaadpunt één parkeervak worden ingericht. Zodra er meer laadcapaciteit wordt gevraagd zal ook het tweede parkeervak worden toegevoegd.

 

Overig:

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is Politie geïnformeerd en deze is akkoord met de voorgestelde maatregel.

Gelet op artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant, deze is voor een ieder in te zien op de website zoek.officielebekendmakingen.nl. Een link hierheen staat ook op de gemeentelijke website.

 

BESLUIT

ter hoogte van Nieuwborgstraat 163 (op de hoek van de haakse parkeervakken) twee parkeervakken te reserveren voor het laden van elektrische voertuigen met verkeersbord E4 met onderbord “uitsluitend laden van elektrische voertuigen”.

 

Venlo 30 juni 2022

College van burgemeester en wethouders van Venlo,

Namens deze,

Teamleider Realisatie en Beheer Openbare Ruimte

S.W.J. Nijveld

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

Bezwaarclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie bezwaar maken. Dit kan op twee manieren:

Online op de website van de gemeente kunt u het formulier invullen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Door een brief te schrijven. In uw brief moet in ieder geval staan:

  • 1.

    Uw naam, adres en handtekening,

  • 2.

    De datum waarop u de brief schrijft en opstuurt,

  • 3.

    De naam van dit besluit,

  • 4.

    De reden waarom u het er niet mee eens bent,

  • 5.

    De reden waarom dit besluit u raakt.

U richt uw brief aan Burgemeester en Wethouders van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Voor meer informatie zie http://www.venlo.nl/bezwaar-en-beroep.

 

Voorlopige voorzieningen

De Gemeente voert dit besluit pas uit nadat de bezwaarperiode is afgerond. Het is dus niet nodig om een verzoek tot voorlopige voorzieningen in te dienen bij de rechtbank. Maar u heeft wel het recht om dit te doen. Voor meer informatie zie https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Bestuursrecht/Procedures/Paginas/Voorlopig-voorziening.aspx

 

 

Bijlage 1 situatietekening

Naar boven