Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Haps, Beerseweg, woningbouw gemeentewerf’ 

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Haps, Beerseweg, woningbouw gemeentewerf’ en het bijbehorende ontwerpbeeldkwaliteitplan ter inzage worden gelegd.

Het plangebied ligt in de bebouwde kom van Haps en is kadastraal bekend als Cuijk, sectie L, nummers 1808, 3835 (gedeeltelijk), 3900, 3901, 3903, 3510 en 3511. Doel van het bestemmingsplan is het wijzigen van de huidige bedrijfs- en groenbestemming naar wonen. Dit maakt het mogelijk om op het terrein van de voormalige gemeentewerf in Haps zeven nieuwe woningen te gaan bouwen.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te laten stellen. Kostenverhaal is verzekerd door de grondverkoop en het sluiten van een planschadevergoedingsovereenkomst. Er wordt dus ook geen ontwerpexploitatieplan ter inzage gelegd.

Ontwerpbeeldkwaliteitplan

Voor het plangebied is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan dient als aanvulling op het gemeentelijke welstandsbeleid en geeft specifieke regels voor de beeldkwaliteit binnen dit gebied. Dit plan wordt door de gemeenteraad vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet. Na vaststelling door de gemeenteraad maakt het beeldkwaliteitplan onderdeel uit van de gemeentelijke welstandsnota. Het beeldkwaliteitplan is als bijlage 1 bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, tevens bekend dat het besluit is genomen dat kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling is opgenomen in paragraaf 4.4.2 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt zes weken ter inzage vanaf 5 juli 2022. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Cuijk. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. De bij het ontwerpbestemmingsplan behorende stukken zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.1982.BPHaBeersewegwerf2-ON01.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van dinsdag 5 juli tot en met maandag 15 augustus 2022 kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer L. Timmermans, team Ruimtelijke Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-854000. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Het is niet mogelijk om tegen het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit zienswijzen, bezwaar of beroep in te dienen. Een eventuele reactie op de vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt u inbrengen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

 

Naar boven