Aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) herontwikkeling locatie voormalig postkantoor Huesmolen, Hoorn

 

 

Voor de locatie van het voormalige postkantoor in de Huesmolen wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. In het nieuwe bestemmingsplan wordt een woongebouw met 30 appartementen met ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, detailhandel en commerciële dienstverlening op de begane grond gerealiseerd.

 

Begrenzing van het gebied

Het gebied betreft de braakliggende locatie ten zuiden van winkelcentrum De Huesmolen.

 

Onderzoek naar milieueffecten

In het Besluit m.e.r. (milieu-effectrapportage) is voorgeschreven dat onderzocht moet worden of de voorgenomen plannen belangrijke nadelige milieugevolgen kunnen veroorzaken en of een milieueffectrapportage opgesteld moet worden.

Voor de voorgenomen ontwikkeling is dit onderzocht. Uit de aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) komt naar voren dat geen sprake is van bijzondere omstandigheden die zouden kunnen leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ter plaatse. Daarom is op 21 juni 2022 besloten dat voor de voorgenomen ontwikkeling geen m.e.r.-procedure hoeft te worden doorlopen.

 

Het besluit en de notitie liggen voor een ieder van vrijdag 1 juli tot en met donderdag 11 augustus 2022 ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Ze zijn digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0405.BPHuesmZuid-on01) bij het ontwerp bestemmingsplan Huesmolen Zuid.

 

Dit besluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen het besluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven