Ontwerp bestemmingsplan Bouwlust III, Aagtekerke

Het ontwerp bestemmingsplan Bouwlust III, Aagtekerke ligt met ingang van 30 juni 2022 voor een periode van zes weken ter inzage. Dit bestemmingsplan voorziet in het juridisch planologisch kader voor de realisatie van 19 woningen. Het plangebied ligt in het verlengde van de Agathastraat en ten noorden van de Hekweide. Het plangebied grenst aan noord en westzijde aan het agrarische buitengebied rondom Aagtekerke. Ten oosten wordt het plangebied begrensd door het bestaand park.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 30 juni 2022 t/m 10 augustus 2022 voor een ieder ter inzage. Het digitale ontwerp bestemmingsplan wordt met ingang van die datum beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0186BPBlustIIIAag-OW01. Ook is er de mogelijkheid om het plan in te komen zien op het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met Daphne Haaze, telefoonnummer 0118-555 434.

 

Geen milieueffectrapport (MER)

Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend dat zij, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Wm), hebben besloten dat bij de voorbereiding van het bestemmingsplan Bouwlust III, Aagtekerke geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld. De opgestelde aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding tot de conclusie dat er vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan een ieder gebruik maken van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen gericht tegen het bestemmingsplan.

 

 

Domburg, 29 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Veere,

Naar boven