Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’ 

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaande ontwerpbesluiten en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’.

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld met de grondeigenaar en de toenmalige gemeente Mill en Sint Hubert, voor het verhaal van de kosten. De zakelijke beschrijving hiervan wordt ter inzage gelegd.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied bevindt zich in Langenboom aan de Dorpsstraat, tussen de huidige huisnummers 79 en 83 (toekomstig nummer 81), postcode 5453 JT, kadastraal bekend als Mill, sectie M, nummer 1167.

Wat is de inhoud van het plan?

Het (ontwerp)bestemmingsplan maakt de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouw aan de Dorpsstraat tussen de nummers 79 en 83 te Langenboom (toekomstig nummer 81) planologisch mogelijk.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’ en de bijbehorende stukken, alsmede de zakelijke beschrijving van de inhoud van de gesloten anterieure overeenkomst in te zien. Deze liggen zes weken ter inzage van donderdag 30 juni 2022 tot en met woensdag 10 augustus 2022. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam ‘Langenboom, Dorpsstraat tussen 79 en 83 (toekomstig nummer 81)’ of met plannummer NL.IMRO.1982.BPLaDorpsstr81-ON01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar Ron Roefs, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een schriftelijke zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 29 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven