Nijmeegse Vierdaagse 19 juli 2022

Op dinsdag 19 juli 2022 lopen diverse routes van de Nijmeegse Vierdaagse door de gemeente Lingewaard. De parcoursen van de verschillende afstanden zullen in Huissen van 07.00 uur tot 14.00 uur en in Bemmel van 08.00 uur tot 16.00 uur voor al het rijdende verkeer afgesloten zijn. Pas als het parcours na afloop door de politie is vrijgegeven, is de weg weer toegankelijk voor verkeer.

Verkeersmaatregelen

In het belang van een veilig verloop van het evenement, worden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen:

Verkeersmaatregelen Huissen (van 07.00 uur tot 14.00 uur)

  • -

    De Nielant bij de Ir. Molsweg zal voor alle verkeer afgesloten zijn. Het verkeer komende van de wijk De Zilverkamp zal deze wijk via de Nielant, Loostraat, Van Voorststraat, Stadswal de wijk kunnen verlaten c.q. bereiken;

  • -

    Op de rotonde bij de Huismanstraat, Helmichstraat en de Stadsdam worden verkeersregelaars ingezet;

  • -

    Het verkeer van de Karstraat richting Huissen, zal bij de Polseweg in Huissen via Angeren omgeleid worden. Op deze kruising worden verkeersregelaars ingezet.

Verkeersmaatregelen Bemmel (van 08.00 uur tot 16.00 uur)

  • -

    De rotonde bij de Loostraat, Herckenrathweg wordt voor alle verkeer afgesloten. Op deze rotonde worden 2 verkeersregelaars ingezet;

  • -

    Het gedeelte van de Loostraat ter hoogte van de Pollenbrink is tot 21.00 uur afgesloten voor het verkeer;

  • -

    De Dikelsestraat ter hoogte van de Heuvelstraat wordt geheel afgezet voor verkeer (gesloten verklaring). De Dikelsestraat wordt ter hoogte van huisnummer 6 afgezet. Zowel op de Dikelsestraat als de Pas wordt 1 verkeersregelaar ingezet.

Busvervoer

Lijn 33 omleidingen te Huissen van 07.00 uur tot 14.00 uur:

  • -

    Vervallen haltes: De Valom, ’t Binnenveld, Bredestraat, Heirweg, Nielant, Grevenveld;

  • -

    Haltes die wel aangedaan worden zijn: Stadswal en Langekerkstraat.

Lijn 33 omleidingen te Bemmel (en Lent) van 08.00 uur tot 18.00 uur:

  • -

    Vervallen haltes: Oostervelden tot en met Lentseveld;

  • -

    Haltes die dan wel aangedaan worden zijn: Papenstraat, Dorpsstraat en Loostraat (van lijn 300).

  • -

    Lijn 33 rijdt van 08.00 uur tot 16.00 uur niet door Bemmel. De bus rijdt dan vanaf de Essenpas via de A325 naar Nijmegen VV. Passagiers die in Bemmel moeten zijn, moeten uitstappen bij de halte de Essenpas (rotonde bij Laco).

  • -

    Lijn 33 rijdt van 16.00 uur tot 18.00 uur wel door Bemmel , alleen volgt dan de route van lijn 300.

Lijn 35 midibus rijdt de gehele dienst niet door Bemmel

  • -

    Van Bemmel richting Zetten: lijn 35 start vanaf halte de Papenstraat en gaat dan via de snelweg A15/A325 naar Station Elst, vanaf Elst NS (halte Oost zijde spoor) terug naar de A325, gaat dan richting A15 (richting Rotterdam), na de halte de molen in Herveld rijdt lijn 35 weer de bestaande route.

  • -

    Vanaf Zetten richting Bemmel: lijn 35 rijdt tot aan de halte de molen, de reguliere route, daarna via de A15 richting Arnhem, via de A325 de afslag Elst naar Station Elst NS. Lijn 35 vertrekt vervolgens weer richting de A325 en de A15 naar Bemmel en eindigt bij de halte de Papenstraat.

Lijn 300: omleidingen te Huissen van 07.00 uur tot 14.00 uur

  • -

    Vervallen haltes: Bredestraat, Heirweg, Nielant, Grevenveld;

  • -

    Haltes die wel aangedaan worden zijn: Stadswal, Langekerkstraat, Mea Vota, Florapark, Nieuwe Diep, Agropark.

  • -

    Lijn 300: omleiding te Bemmel van 08.00 uur tot 15.00 uur

  • -

    Lijn 300 rijdt van 08.00 uur tot 15.00 uur niet door Bemmel. Lijn 300 rijdt dan vanaf Huissen Agropark via d eA15 en de A325 naar Nijmegen VV. Passagiers kunnen dan bij de halte Agropark overstappen op een pendelbusje die tussen de Agropark en de Papenstraat rijdt om toch in Bemmel te komen.

Glasverbod

Het gebied gelegen binnen de wegen Van Herckenrathweg, Vossenhol, Teselaar, Waaldijk, Sportlaan, Dr. Bouwdijk Bastiaansestraat, Oostervelden en Dorpsstraat te Bemmel heeft de burgemeester aangemerkt als evenementengebied. In dit gebied is sprake van een verhoogd risico op verstoring van de openbare orde. Daarom is het voor een ieder verboden in dit gebied drinkgerei in glazen verpakkingen bij zich te hebben of mee te voeren op dinsdag 19 juli 2022. Voor winkels en slijterijen geldt binnen het gebied en de aangegeven datum een verkoopverbod van drinkgerei in verpakkingen van glas en blik. Op dinsdag 19 juli 2022 mogen horecabedrijven in het evenementengebied geen glaswerk verstrekken. Alle bedrijven en winkels zijn over de verboden middels een brief in kennis gesteld.

Naar boven