Vaststelling bestemmingsplan Elim, deelplan Carstensdijk 164

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat de gemeenteraad op 16 juni 2022 het bestemmingsplan “Elim, deelplan Carstensdijk 164” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van de supermarkt aan de Carstensdijk 164 in Elim mogelijk. De percelen Carstensdijk 73 en 75 maken onderdeel uit van het plangebied. De bestaande woningen worden gesloopt. Op de uitbreiding van de supermarkt kunnen appartementen worden gerealiseerd.

De wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen hebben betrekking op de verbeelding en de regels binnen de bestemming Gemengd. Er zijn bouwaanduidingen toegevoegd om een plat dak mogelijk te maken en er is een voorwaardelijke bepaling tot het oprichten van een geluidscherm aan de regels toegevoegd.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 30 juni tot en met 6 augustus 2022 ter inzage. Inzien kan via:

  • 1.

    Een bezoek aan de gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Het gemeentehuis is alleen op afspraak te bezoeken.

  • 2.

    De gemeentelijke website: www.hoogeveen.nl/inzage.

  • 3.

    Ruimtelijke plannen, zoek op planidentificatie: NL.IMRO.0118.2020BP8018005-VG01.

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 7 augustus 2022. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

 

Naar boven