Ontwerp gebiedsvisie Locatie de Weert en winkelcluster Brezan

Gelet op de uniforme openbare voorbereidingsprocedure afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen bekend dat er een gebiedsvisie wordt voorbereid voor het gebied: ‘’locatie de Weert en winkelcluster Brezan’’.

Op basis van de inspraakverordening ligt de ontwerp gebiedsvisie ‘’locatie de Weert en winkelcluster Brezan’’ en de bijbehorende bijlagen voor iedereen ter inzage.

Het plangebied

Het plangebied bevindt zich op de hoek Wiedenbroeksingel, Wagnerstraat en Bartokstraat in de kern Haaksbergen. Het betreft de locatie van het winkelcentrum waar voorheen de Brezan gevestigd was en de cafetaria De Els, het café en het chinees restaurant en voormalige schoollocatie en kinderdagverblijf de Weert te Haaksbergen.

In de ontwerp gebiedsvisie “Locatie de Weert en Brezan Haaksbergen” zijn de beleidskaders voor herontwikkeling van deze locatie nader uitgewerkt. De ambitie is om deze locatie te herstructureren naar woningbouw. In deze visie worden de richtlijnen voor de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteitsuitgangspunten vastgelegd.

De locatie bestaat uit twee deelgebieden.

  • Gebied 1 omvat het winkelcluster en is in particulier eigendom.

  • Gebied 2 betreft het deel waar de voormalige basisschool De Weert en het kinderdagverblijf waren gevestigd en is in eigendom van de gemeente Haaksbergen.

De twee deelgebieden kunnen los van elkaar herontwikkeld worden. Voor gebied 1 is de stedenbouwkundige visie woningbouw in de vorm van maximaal 28 appartementen. Gebied 2 is de stedenbouwkundige visie woningbouw in de vorm van levensloopbestendige woningen en één á tweepersoonswoningen binnen de bouwgebieden. Het zal daarbij gaan om circa 15-20 woningen.

Een gebiedsvisie is geen vastomlijnd plan, maar een leidraad die richting geeft aan toekomstige ontwikkelingen. Op die manier wordt er wel een richting gegeven, maar zijn nog niet direct alle ontwikkelmogelijkheden vastgelegd.

Ter inzage

Met ingang van 24 juni 2022 tot en met 5 augustus 2022 (voor een periode van zes weken) ligt de ontwerp gebiedsvisie “locatie de Weert en winkelcluster Brezan” ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis te Haaksbergen.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Inwoner → Vergunningen en plannen → Bestemmingsplannen en besluiten → Haaksbergen dorp – woongebieden → Inspraak.

Daarnaast is op de gemeentelijke website ook een pagina ingericht voor het project Bartokstraat 19-33 https://www.haaksbergen.nl/Actueel/bartokstraat.html?highlight=bartokstraat

 

Inspraak

Gedurende de inspraakperiode kunnen ingezetenen in de gemeente Haaksbergen en belanghebbenden reageren. Uw inspraakreactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Janneke Preuter, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Vervolgprocedure

Na de inzagetermijn stelt het college van burgemeester en wethouders een eindverslag inspraak vast met betrekking tot de ingekomen inspraakreacties. Deze wordt gezamenlijk met de voor vaststelling gebiedsvisie aangeboden aan de gemeenteraad ter besluitvorming. Tegen een vastgestelde beleidsvisie staat geen bezwaar of beroep open.

 

Haaksbergen, 14 juni 2022

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

dr. R. Toet, secretaris

 

 

Naar boven