Bekendmaking aan het wegverkeer - Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken voor Kapitein Boscampbrink 26 - Halsteren

LG21062022

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW); Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 27 april 2021 is gemandateerd aan de directeur Parkeerbeheer Bergen op Zoom B.V.

Overwegen dat:

Op grond van artikel 15, eerste lid, WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

- Het regelen van de veiligheid op de wegen

- Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW overleg heeft plaatsgevonden met de verkeersadviseur van de politie district de Markizaten.

Motivering:

Door een inwoner van de Kapitein Boscampbrink is een verzoek ingediend bij Parkeerbeheer Bergen op Zoom voor het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart). Deze gehandicaptenparkeerkaart is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Door de medische toestand van de aanvrager is een gereserveerde parkeerplaats op korte afstand van de woning noodzakelijk.De parkeerdruk in de wijk is relatief hoog, waardoor de aanvrager geregeld de auto niet nabij de woning kan parkeren. Het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats heeft een negatief invloed op de parkeerdruk in de wijk, maar weegt niet op tegen de belangen van de aanvrager om zo dicht mogelijk bij de woning te kunnen parkeren.Met de aanvrager is overeengekomen dat een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wordt gereserveerd op het parkeerterrein aan de linkerkant van de woning van de aanvrager in het eerste enkele parkeervak aan de linkerkant. De verkeersadviseur van de politie district de Markiezaten positief heeft geadviseerd.

BESLUIT

  • 1.

    dat een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wordt toegewezen, door het plaatsen van het verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord “met daarop het kenteken van het voertuig van de aanvrager” op het parkeerterrein aan de linkerkant van de woning van de aanvrager in het eerste enkele parkeervak aan de linkerkant

  • 2.

    dat bovengenoemde maatregel uit te voeren overeenkomstig bij dit besluit behorende bijgevoegde situatieschets;

  • 3.

    dat deze bekendmaking aan het wegverkeer in werking treedt één dag na deze bekendmaking.

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom,

De heer M.D. Schenk

directeur parkeerbeheer Bergen op Zoom BV a.i.

21 juni 2022

Mededelingen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het voornoemd besluit kunnen hiertegen, ingevolge het bepaalde in artikel 7:1 in de Algemene wet bestuursrecht, binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA Breda, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven. Voorwaarde hierbij is wel dat ook bezwaarschrift is ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven