Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Tarwestraat 2022’

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Tarwestraat 2022’ ter inzage wordt gelegd. Daarbij is besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, aangezien de voorziene ontwikkeling geen belangrijke negatieve milieueffecten heeft.

Zakelijke inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Tarwestraat 2022’ geeft na vaststelling een planologische regeling voor het realiseren van een appartementengebouw met 26 sociale huurappartementen voor senioren met bijbehorende parkeerplaatsen op de locatie van de voormalige schooltuinen aan de Tarwestraat. Deze ontwikkeling past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘De Purmer 2016’. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan (ID-code: NL.IMRO.0439.BPTARWESTRAAT2022-on01) ligt met ingang van maandag 27 juni 2022 tot en met maandag 8 augustus 2022 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bent u niet in de gelegenheid de stukken op deze website te bekijken? Ze kunnen u worden toegezonden of u kunt ze in aanwezigheid van een betrokken ambtenaar op het stadhuis digitaal inzien na het maken van een afspraak. Neemt u hiervoor contact op met mevrouw S. Koot van het Omgevingsteam per e-mail (s.koot@purmerend.nl (o.v.v. ‘Tarwestraat 2022’)) of telefonisch (0299-452452). De ontwerpstukken worden u dan toegezonden.

Reactiemogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met het mevrouw S. Koot van het Omgevingsteam (via telefoonnummer 0299-452 452). U kunt uw zienswijze ook langs digitale weg indienen via https://purmerend.nl/bestuur-en-organisatie/wet-en-regelgeving/zienswijze-uitleg-en-indienen. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

 

Naar boven