ONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN DE SCHANS (KLUNDERT)

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 29 juni 2022 tot en met9 augustus 2022 voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein De Schans” (planidentificatie NL.IMRO.1709.OPDeSchans-OP30) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt.

Het plan is naast fysiek ook digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/Ruimtelijkeplannen.html.

 

Inhoud en plangebied

Dit plan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan voor het bedrijventerrein de Schans in Klundert. De plangrens wordt bepaald door het huidige bestemmingsplan voor het bedrijventerrein, met uitzondering van twee locaties. Het terrein van de voormalige Gasfabriek en het terrein waar voorheen Transportbedrijf Leijten gevestigd was, zijn in dit plan niet meegenomen.

In hoofdzaak is dit plan een actualisatie van het geldende en verouderde bestemmingsplan. Voor de bestaande bedrijven en woningen in het plangebied is een passende bestemming opgenomen, waarbij de huidige bouw- en gebruiksrechten de basis zijn. Het plan maakt verder geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Als nieuw element zijn in het plan regels opgenomen over klimaatadaptatie en het tegengaan van hittestress, in de vorm van een stimuleringsregeling. Het plan bevat mogelijkheden om bij de bedrijven meer bebouwing of een grotere bouwhoogte toe te staan, mits daar maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie of het voorkomen van hittestress tegenover staan.

 

Crisis- en herstelwet

De keuze is gemaakt om dit plan op te stellen als een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte, als voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet. De verbrede reikwijdte heeft betrekking op de regels over klimaatadaptatie en het tegengaan van hittestress.

De gemeente Moerdijk is aangewezen als gebied waar geëxperimenteerd mag worden met de systematiek van een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte (omgevingsplan). Dit is vastgelegd in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet.

 

Reageren?

Iedereen kan tot en met 9 augustus 2022 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. U kunt dit doen door een brief te sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of een mail te sturen aan info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Schans”.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0168. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

Naar boven