Vaststelling hogere grenswaarde Bestemmingsplan “Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord”

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat zij, ten behoeve van het bestemmingsplan Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord Oostvoorne waarbij een viertal woningen aan de Zeeweg/Bosweg mogelijk worden gemaakt, een hogere grenswaarde industrielawaai hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder (Wgh).

Het ontwerp-besluit heeft met ingang van 19 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp-besluit zijn geen zienswijzen ingediend. Met het definitieve besluit is de hogere grenswaarde industrielawaai (Europoort/Maasvlakte) vastgesteld op 54 dB(A).

Inzage

Het hogere waardenbesluit ligt met ingang van morgen gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in de hal van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 6 in Rockanje. Het Servicepunt is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 8.00 tot 18.30 uur en op vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur.

Beroep

Tegen de vaststelling van het hogere waardenbesluit kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze mogelijk kan gebruik worden gemaakt door:

  • Een belanghebbende die een ontvankelijke zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp-besluit;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerp-besluit in te dienen;

  • Een belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op een wijziging die het college heeft aangebracht bij de vaststelling van het definitieve besluit.

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van terinzagelegging worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het besluit treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Met het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State kan worden voorkomen dat het besluit in werking treedt.

Rockanje, 22 juni 2022 

Naar boven