Ontwerpbestemmingsplan ‘Waalwijk, Grotestraat 239-243'

Het college van Waalwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Waalwijk, Grotestraat 239-243’ met ingang van 23 juni a.s. gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

We attenderen u erop dat het ontwerpbestemmingsplan ambtshalve op een aantal punten is aangepast. Er zijn een aantal bijlagen toegevoegd en in de regels is een voorwaardelijke verplichting m.b.t een dove gevel opgenomen.

 

Het plangebied ligt in het centrum van Waalwijk, in het gebied tussen de Grotestraat (ten zuiden) en de Winterdijk (ten noorden). Direct ten oosten van het plangebied ligt het nieuwe schoenenmuseum (voormalige Raadhuis) aan het Raadhuisplein.

In het bijzonder betreft het plangebied de percelen die kadastraal bekend staan als gemeente Waalwijk, sectie G, nummers 491, 835, 984, 985 (ged.) 1066 en 1067.

 

Het plan heeft betrekking op de herontwikkeling van het betreffende gebied. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er onder meer 19 woningen en maximaal 200 m2 aan centrumfuncties gerealiseerd kunnen worden (zoals lichte horeca, detailhandel etc.).

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waalwijk, Grotestraat 239-243’, kan gedurende openingstijden worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6 (bezoekersingang Winterdijk). Tevens kan het ontwerp worden bekeken via www.waalwijk.nl/bestemmingsplan-bekijken. De digitale verbeelding van het plan kan worden bekeken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met IDN: NL.IMRO.0867.bpWWgrotestraat243-ON01.

 

Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren/pdf versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

 

Gedurende genoemde periode kan eenieder een zienswijze over dit ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Dat kan schriftelijk door de zienswijze binnen genoemde periode te zenden naar de raad van de gemeente Waalwijk, postbus 10150 5140 GB Waalwijk. Ook het indienen van zienswijzen per e-mailbericht is mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en aan bepaalde voorwaarden voldoet (zoekopdracht op gemeentelijke website: voorwaarden mailbericht), zoals naam en adres en voorzien is van een handtekening en onder vermelding van zienswijze op ontwerpbestemmingsplan “Waalwijk, Grotestraat 239-243”.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of een nadere toelichting op het plan kunt u contact opnemen met mw. mr. M. Schuurmans via mschuurmans@waalwijk.nl of telefonisch via 0416-683871.

Naar boven