Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Mill, Oranjeboomstraat 1 

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mill, Oranjeboomstraat 1’ ter inzage wordt gelegd. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt het ontwerpbesluit ter inzage met het voornemen een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van 13 appartementen.

Het plangebied ligt in de bebouwde kom van Mill en is kadastraal bekend als sectie G, nummer 1616. Doel van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is het mogelijk maken van de herontwikkeling van dit perceel met als adres Oranjeboomstraat 1-1A. De huidige detailhandelsbestemming wordt gewijzigd om de nieuwbouw mogelijk te maken van 13 appartementen, een parkeerkelder en een binnentuin. 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad van Mill en Sint Hubert heeft op 30 september 2021 besloten om de coördinatieregeling toe te gaan passen voor deze herontwikkeling. Deze regeling maakt het mogelijk om procedures gezamenlijk te doorlopen. Vanwege die coördinatie worden nu de volgende ontwerpbesluiten gelijktijdig ter inzage gelegd:

  • Ontwerpbestemmingsplan ‘Mill, Oranjeboomstraat 1’;

  • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, tevens bekend dat het besluit is genomen dat kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling is opgenomen in bijlage 6 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Anterieure overeenkomst

Tevens maken burgemeester en wethouders overeenkomstig het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een anterieure overeenkomst is aangegaan met de rechthebbenden op dit perceel. Deze overeenkomst gaat over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening. Voor de zakelijke inhoud van deze ‘Anterieure overeenkomst Oranjeboomstraat 1-1A Mill’ geldt het volgende:

  • De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen.

  • De initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te laten stellen. Gelet op de afgesloten anterieure overeenkomst is het kostenverhaal anderszins verzekerd. Er wordt dus ook geen ontwerpexploitatieplan ter inzage gelegd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage vanaf dinsdag 21 juni tot en met maandag 1 augustus 2022. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Cuijk. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. De bij het ontwerpbestemmingsplan behorende stukken zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.1982.BPHapsKerkstraat26-ON01.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 21 juni tot en met 1 augustus 2022 kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken bij de gemeenteraad respectievelijk het college van burgemeester en wethouders. De schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeente Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer L. Timmermans, team Ruimtelijke Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-854000. Voor een mondelinge zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer H. de Gier, team Vergunningen, algemeen telefoonnummer 0485-854000. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Het is tenslotte niet mogelijk om tegen de anterieure overeenkomst of het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit zienswijzen, bezwaar of beroep in te dienen. Een eventuele reactie op de vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt u inbrengen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven