Kennisgeving ontwerp verklaring van geen bedenkingen en ontwerpbesluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure 3.10 Wabo) voor Zonnepark Zuidvelde

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat zij voornemens zijn de omgevingsvergunningen ex artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo met OLO kenmerken 5944833, 5936367 en 6046711 te verlenen ten einde de ontwikkeling van zonnepark cluster Zuidvelde mogelijk te maken.

Ontwerp verklaring van geen bedenkingen (VVGB)

De gemeenteraad heeft op 8 juni 2022 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven ten einde de ontwikkeling van zonnepark cluster Zuidvelde mogelijk te maken. Deze ontwikkeling past niet in het bestemmingsplan. Uit de ruimtelijke onderbouwingen blijkt dat het project niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Met een VVGB kan op basis van ex artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Plankosten

Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de plankosten via een anterieure overeenkomst anderszins verzekerd zijn.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 juni 2022 tot en met 27 juli 2022 ter inzage in het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 te Roden. De publicatie is te vinden op onze website, op www.officiëlebekendmakingen.nl, in de Staatscourant, het Roder Journaal en De Krant.

Zienswijze

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

De zienswijze over de ontwerp verklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Noordenveld, de zienswijze over de ontwerpvergunning richt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 109, 9300 AC Roden. Degenen die over een internetaansluiting beschikken kunnen hun zienswijze naar wens eveneens via e-mail gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken kenbaar maken. Het e mailadres van de gemeente Noordenveld is postbus@gemeentenoordenveld.nl

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Knol van het team Realisatie via het telefoonnummer 14 050.

Naar boven