Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Rijksweg 8 te Lemiers

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0981.BPRijksweg8Lemiers-VG01 is vastgesteld voor de planvorming op het RIjksweg 8, gelegen te (6295 AN) Lemiers, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nr. 8355, 8336, 9364 en 9365.

Het bestemmingsplan vormt het planologisch kader voor het wijzigen van het bouwvlak, de legalisering van de reeds bestaande derde bedrijfswoning en legalisering van een bestaand tuinhuis. Daarbij wordt de bestaande loods gesloopt en wordt elders op het perceel een nieuwe loods teruggebouwd. Daarnaast wordt een bestaande bedrijfswoning gesloopt en nieuw teruggebouwd op de huidige locatie.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen met ingang van 10 juni 2022 tot en met 22 juli 2022 digitaal ter inzage via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.vaals.nl. Mocht u de plannen willen inzien kunt u hiervoor telefonisch een afspraak inplannen via het algemene telefoonnummer 043-306 85 68.

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het wijzigingen betreft, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht, kan een ieder beroep instellen. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn naast het indienen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht- spraak van de Raad van State.

 

Naar boven