Vaststelling bestemmingsplan Parapluplan Wonen

De gemeenteraad van Gouda heeft op 1 juni 2022 het bestemmingsplan Parapluplan Wonen gewijzigd vastgesteld.

Het parapluplan wijzigt de begripsbepalingen bij de bestemmingen die de functie wonen toelaten zodat een woning in de basis uitsluitend nog bewoond kan worden door één huishouden. Via een afwijkingsbevoegdheid kan hier nog van afgeweken worden en voor het overige blijven de oorspronkelijke bestemmingsplannen van kracht. Daarnaast bevat het parapluplan een gewijzigde regeling om toeristische verhuur vergunningsvrij mogelijk te maken binnen de woning. Dit kon in het ontwerpplan al in de vorm van een bed & breakfast en bij het vastgestelde bestemmingsplan ook als logiesfunctie. In beide gevallen blijft een woning de primaire woonfunctie behouden.

Het bestemmingsplan Parapluplan Wonen en de daarbij behorende stukken liggen van 9 juni 2022 tot en met 20 juli 2022 op de volgende wijzen ter inzage:

  • 1.

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met idn NL.IMRO.0513.0007ParapluBPWonen-DF01;

  • 2.

    digitaal via de gemeentelijke website www.gouda.nl/terinzage;

  • 3.

    op papier tijdens openingsuren in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda, hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt via 140182.

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 8 juni 2022

Naar boven