Raadsbesluit “Wijziging bestemmingsplan ’t Hulder”

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad op 19 mei 2022 heeft besloten een aantal wijzigingen aan te brengen in het eerder (op 14 oktober 2021) door de gemeenteraad van Boxmeer vastgestelde bestemmingsplan ’t Hulder.

Waar ligt het plangebied?

Het betreft het terrein van de voormalige gemeentewerf, gelegen aan de weg Hulder te Vierlingsbeek.

Wat is de inhoud van het plan?

Het eerder vastgestelde bestemmingsplan maakt woningbouw op deze locatie mogelijk. Het raadsbesluit van 19 mei 2022 voorziet in een wijziging van de regel met betrekking tot de maximale bouwhoogte van de te bouwen woningen. Tevens is besloten om het “Beeldkwaliteitsplan ’t Hulder te Vierlingsbeek” alsnog in de toelichting van het bestemmingsplan op te nemen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het raadsbesluit en de gewijzigde versie van het bestemmingsplan in te zien. Deze liggen zes weken ter inzage van woensdag 8 juni 2022 tot en met dinsdag 20 juli 2022. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan dan kunt U tot en met 20 juli 2022 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend betrekking hebben op het wijzigingsbesluit. Tegen het eerder vastgestelde bestemmingsplan kan geen beroep meer worden ingesteld.

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan treedt in werking op 21 juli 2022, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Cuijk, 7 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk.

Naar boven