Vastgesteld bestemmingsplan Walsert 2, 7 en 12 Rijkevoort-De Walsert

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken

zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Walsert 2, 7 en 12 Rijkevoort-De Walsert’. Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging betreft een aanvulling op de toelichting van het bestemmingsplan, waarbij in de waterparagraaf een nadere uitwerking en onderbouwing wordt gegeven voor de aangrenzende A-watergang, het geldende waterschapsbeleid en de omgang met het hemelwater.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied betreft de locaties Walsert 2, 7 en 12 te Rijkevoort-De Walsert in het buitengebied tussen de kernen Wanroij en Rijkevoort. De percelen zijn kadastraal bekend Gemeente Wanroij, sectie H, nummers 426 en 560 (Walsert 2), nummer 307 (Walsert 7) en nummers 428, 709, 751 en 752 (Walsert 12).

Wat is de inhoud van het plan?

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling van de aan elkaar gekoppelde locaties Walsert 2, 7 en 12, waar een varkenshouderij en akkerbouwbedrijf geëxploiteerd worden. Om het bedrijf ook voor de toekomst perspectief te bieden verplaatst een deel van de bedrijfsactiviteiten van Walsert 2 naar Walsert 12, waar ook de bedrijfsvoering verder wordt verduurzaamd. Met de herbestemming ontkoppelt de locatie Walsert 2 van het agrarisch bedrijf en wordt deze omgevormd naar een woonbestemming.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 8 juni tot en met dinsdag 19 juli 2022. De stukken zijn in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam Walsert 2, 7 en 12 Rijkevoort-De Walsert of met plannummer NL.IMRO.1982.BPWalsert2-VA01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar de heer M. ter Avest, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

U kunt tot en met 20 juli 2022 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 juli 2022, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 7 juni 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven