America, Zwarte Plakweg 45a, vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan 'Zwarte Plakweg 48a, America' (20 januari 2022)

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan ‘Zwarte Plakweg 48a, America’ wordt voorbereid.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Zwarte Plakweg 48a, America’ ter grootte van circa

27.000 m², ligt op de percelen kadastraal bekend gemeente America, sectie H, nummers 330, 698, 699 (deels), 738 en 739 (deels) en is plaatselijk bekend Zwarte Plakweg 48a, b en c in America.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de voorgenomen bouw van twee nieuwe bedrijfsgebouwen ten behoeve van het vollegrondsgroentenbedrijf. Er is binnen het huidig agrarisch bouwvlak onvoldoende ruimte om alle machines en werktuigen binnen te kunnen stallen, er is een gebrek aan ruimte voor productieprocessen zoals sorteren en verpakken en de opslagruime voor gereed product is te klein. Om de twee nieuwe bedrijfsgebouwen te kunnen realiseren zal het agrarisch bouwvlak worden vergroot van circa 18.000 m² naar circa 27.000 m².

Kennisgeving

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving. Stukken met betrekking tot dit voornemen liggen niet ter inzage. Dat zal op een later moment gebeuren. Voorafgaand daaraan zal een nieuwe publicatie plaatsvinden. Deze kennisgeving wordt tevens op de gemeentelijke website bekend gemaakt. (www.horstaandemaas.nl en www.officielebekendmakingen.nl).

Bezwaren of zienswijzen

Over dit voornemen is geen vorm van inspraak mogelijk.

Vervolgprocedure

Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode kunnen ook zienswijzen worden ingediend over het plan. Te zijner tijd zal een nieuwe publicatie plaatsvinden (Gemeenteblad, Hallo). Vanaf dat moment zal het plan ook beschikbaar zijn via de gemeentelijke website (www.horstaandemaas.nl) en op (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Informatie

Deze informatie is ook terug te vinden via www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het team Omgeving, tel. (077)477 9 777

Horst, 20 januari 2022

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

Ryan Palmen, burgemeester.

Nardy Beckers, secretaris.

 

Naar boven