Ontwerpbestemmingsplan ‘Kruispunt Katwijkerlaan/Nieuwkoopseweg/Vlielandseweg’ ter inzage van 19 mei tot met 29 juni 2022.

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kruispunt Katwijkerlaan/Nieuwkoopseweg/Vlielandseweg’ met ingang van donderdag 19 mei 2022 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Wat is de inhoud van het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan maakt de reconstructie van het kruispunt Katwijkerlaan/Nieuwkoopseweg en Vlielandseweg mogelijk. Met deze reconstructie wordt het kruispunt technisch verbeterd en verkeersveiliger gemaakt. De reconstructie maakt gebruik van een deel van de door de gemeente aangekochte woonpercelen Katwijkerlaan 1 en 3, op de hoek. Het beoogde gebruik van deze gronden voor verkeersdoeleinden en inrichting als openbaar groen is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Ook de voorgenomen verbreding van het wegprofiel van de Vlielandseweg is in strijd met de nu ter plaatse geldende waterbestemming. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan voorziet in een passende regeling.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied ligt aan de noordzijde van de kern van Pijnacker en omvat het kruispunt Nieuwkoopseweg, Vlielandseweg en de Katwijkerlaan, een deel van de Vlielandseweg, een deel van de gronden van Nieuwkoopseweg 2A en de gronden van Katwijkerlaan 1 en 3 te Pijnacker.

Waar kunt u het plan bekijken?

Van donderdag 19 mei tot en met woensdag 29 juni 2022 is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en gedurende openingstijden in te zien bij de informatiebalie van het gemeentehuis.

Indienen zienswijzen?

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer, team Ruimte via 14 015. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Meer informatie

Gedurende de periode van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt op maandag 30 mei 2022 tussen 19:00 uur en 21:00 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker een inloopavond georganiseerd. Deze avond betreft het project “herinrichting Katwijkerlaan en omgeving”. Tijdens deze avond bestaat onder andere gelegenheid om nader te worden geïnformeerd over de inhoud en de verdere procedure van het bestemmingsplan.

Pijnacker-Nootdorp, 18 mei 2022

Naar boven