Saneringsprogramma geluidwerende maatregelen 35 woningen in gemeente Veere

 

 

In opdracht van de gemeente Veere voerde Raadgevend Ingenieursbureau Metz B.V. een akoestisch onderzoek uit naar de toekomstige geluidsbelastingen (2032) vanwege wegverkeersgeluid op de gevels van 305 woningen in de hele gemeente. Het gaat uitsluitend over de woningen die eerder in 2008 bij het ministerie zijn aangemeld en gepubliceerd. Op basis van dit onderzoek stelde de gemeente voor 35 woningen een saneringsprogramma voor het nemen van geluidwerende maatregelen op. Daarmee verzoekt de gemeente het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om in te stemmen met de resultaten uit dit onderzoek. Dat betekent ook dat het ministerie de berekende toekomstige geluidbelastingen op de gevels van deze woningen als zogenaamde “ten hoogst toelaatbare waarden” vaststelt of al eerder vaststelde.

 

De 35 woningen die in aanmerking komen voor nader onderzoek staan in de volgende straten:

Noordweg in Oostkapelle;

Schuitvlotstraat, Hondegemsweg en Middelburgseweg in Grijpskerke;

Vlissingsestraat in Koudekerke.

Deze 35 woningeigenaren sturen we hierover per brief meer informatie toe. Ontvangt u geen brief? Dan komt u niet in aanmerking voor nader onderzoek.

 

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage van maandag 16 mei 2022 tot en met 27 juni 2022 op het gemeentehuis, Traverse 1 in Domburg. De centrale publieksbalie werkt uitsluitend op afspraak. Wilt u één of meerdere dossiers inzien op het gemeentehuis? Wij leggen ze graag voor u klaar. Neemt u vooraf even contact met ons op via (0118) 555 444, Dat kan vanaf 8.30 uur ’s morgens. U kunt ons ook mailen: gemeente@veere.nl.

Indienen zienswijze

Belanghebbenden kunnen in deze inzageperiode schriftelijk reageren op het Saneringsprogramma bij de gemeente Veere. Postbus 1000, 4357 ZV Domburg. Dit heet het indienen van een zienswijze. Hierbij kunt u aangeven dat uw persoonlijke gegevens niet bekend worden gemaakt. In dezelfde periode kunt u ook mondeling reageren op het Saneringsprogramma. Hiervoor moet u eerst een telefonische afspraak maken. Dit kunt u doen via onderstaand contactpersoon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. P. Corbijn 0118-555282.

Domburg, 12 mei 2022,

Burgemeester en wethouders van Veere

Naar boven