Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Lambrasse

 

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat zij van plan zijn om voor de woningen Groenestraat 13 en 15 te Wijchen op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen.

 

In 2020 heeft het ontwerp bestemmingsplan “Lambrasse” ter inzage gelegen. Dit bestemmingsplan voorziet onder andere in de realisatie van horeca, leisure en/of hotel naast de bestaande woonwijk Lambrasse (Lambrasse 2). Voor de ontsluiting van Lambrasse 2 is het nodig om op de Hernenseweg een afslag te realiseren. Er is onderzocht of door deze wijziging aan de weg de geluidbelasting door het wegverkeer bij bestaande woningen met meer dan 2dB toeneemt. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat bij de woningen Groenestraat 13 en 15 dit zich voordoet. Er is dan volgens de Wet geluidhinder sprake van een reconstructie.

 

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere waarden vast te stellen voor de bestaande woningen Groenestraat 13 en 15 te Wijchen. Het college is voornemens om deze vast te stellen en heeft hiervoor een ontwerpbesluit opgesteld.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en het akoestisch onderzoek liggen vanaf donderdag 19 mei 2022 zes weken ter inzage. De stukken zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl

 

Zienswijze

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en start op 19 mei 2022. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit kenbaar maken aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen neemt u contact op met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van de hogere waarden.

 

Wijchen, 18 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Wijchen

M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven