Rectificatie bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Uitbreiding Johannes-Hoeve

In de bekendmaking op 25 april 2022 van het vastgestelde bestemmingsplan Uitbreiding Johannes-Hoeve is per abuis een verkeerde einddatum van de inzagetermijn en daarmee ook de beroepstermijnopgegeven. De einddatum is 7 juni 2022, en dus niet 3 juni 2022 zoals de publicatie van 25 april 2022 aangeeft. Ter volledigheid volgt onderstaand opnieuw de volledige maar nu correcte bekendmaking.

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 19 april 2022 op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Uitbreiding Johannes-Hoeve heeft vastgesteld.

Wat regelt het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk voor de Johannes-Hoeve op het adres Napoleonsbaan Noord 8 in Baarlo om de huidige bed & breakfast uit te breiden met onder meer 5 vakantiebungalows, een beeldentuin en een galerie voor workshops en exposities.

Wilt u het bestemmingsplaninzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken vanaf 26 april 2022 tot en met 7 juni 2022 op de volgende manieren inzien:

- digitaal via de gemeentlijke website www.peelenmaas.nl;

- digitaal op de website www.ruimtelijkeplannen.nl viahet IDN-nummer NL.IMRO.1894.BPL0228-VG01;

- op papier bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? 

Degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan of belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn loopt tot en met de laatste dag van de terinzagelegging, dus tot en met 7 juni 2022. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

De (voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak brengt griffierecht in rekening voor het instellen van beroep en ook het verzoek om een voorlopige voorziening. Overigens is het mogelijk om digitaal te procederen. Meer informatie over de rechtsgang naar en bij de Afdeling bestuursrechtspraak is te vinden op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking als na afloop van de beroepstermijn geen beroep is ingesteld of wel beroep is ingesteld maar geen verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan.

Naar boven