Hambergerweg ong. Enter | Herziening bestemmingsplan voor het toevoegen van één woning

 

 

 

Aan de Hambergerweg in Enter, ten noorden van nr. 8, bevindt zich op dit moment een onbebouwd perceel. De gronden maken onderdeel uit van de tuinen aan Daalakkers 15-15a. Deze diepe achtertuinen lopen door tot aan de Hambergerweg. Initiatiefnemer is voornemens om aansluitend op het bebouwingslint aan de Hambergerweg één nieuwe vrijstaande woning te realiseren.

 

Het initiatief wordt mogelijk gemaakt op basis van de ‘Beleidslijn toevoegen woningen in de bebouwde kom’ en voldoet aan de voorwaarden van deze beleidslijn. Hierbij is een investering in de ruimtelijke kwaliteit noodzakelijk.

 

De gewenste ontwikkeling is in strijd met het geldende bestemmingplan ‘Enter-Dorp’ waardoor een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk is. Het bestemmingsplan ‘Enter Dorp, herziening Hambergerweg ong.’ voorziet in een passend planologisch kader voor de gewenste ontwikkeling.

 

Exploitatieovereenkomst

Naast het bestemmingsplan hebben we een exploitatieovereenkomst gesloten met de eigenaren van de planlocatie. In de overeenkomst staan afspraken aan welke voorwaarden de ontwikkelingen moeten voldoen en wie welke kosten en welk risico draagt.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 19 januari 2022 op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2020000018-ON01. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan en de hoofdlijn van de exploitatieovereenkomst (zakelijke inhoud) vanaf 19 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

NB Tegen de exploitatieovereenkomst kunt u geen bezwaren of zienswijzen indienen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in de Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven