Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Haps, Sint Hubertseweg naast nr 10’ 

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Haps, Sint Hubertseweg naast nr 10’ gewijzigd heeft vastgesteld op 7 april 2022. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied ligt direct ten oosten van de woning aan Sint Hubertseweg 10 te Haps en is kadastraal bekend als sectie L, nummer 1501. Het plan maakt het bouwen van een nieuwe woning met bijbehorende bijgebouw(en) mogelijk.

Er zijn zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediend. Mede naar aanleiding van deze zienswijzen is het plan op een aantal punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen die als bijlage bij het raadsbesluit tot vaststelling is gevoegd. De voornaamste wijziging betreft het opnemen van een voorwaardelijke verplichting om een groene erfafscheiding te realiseren bij de erfgrens met de buurpercelen.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage vanaf 29 april 2022. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Cuijk. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. De bij het bestemmingsplan behorende stukken zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.1982.BPHaSthubertsewg10-VA01.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging van 29 april tot en met 9 juni 2022 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degene die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen waartoe is besloten bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven