Ontwerp paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het Paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten gemeente Laarbeek ligt als ontwerp klaar. In 2021 is de geactualiseerde archeologische beleidskaart vastgesteld door de gemeenteraad. Deze kaart heeft als doel om de archeologische waarden en verwachtingsgebieden in Laarbeek te beschermen. Om uitvoering te geven aan het beleid is een ontwerp paraplubestemmingsplan opgesteld. Dit paraplubestemmingsplan zal na vaststelling de onderzoekverplichtingen op basis van de huidige bestemmingsplannen vervangen. In dit bestemmingsplan krijgen ook de bestaande gemeentelijke en rijksmonumenten een aanduiding om een signaalfunctie af te geven.

Het Paraplubestemmingsplan archeologie en monumenten gemeente Laarbeek met de bijbehorende stukken ligt van vrijdag 29 april 2022 tot en met vrijdag 10 juni 2022 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk en is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl > inwoners > bestemmingsplannen) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer:NL.IMRO.1659.BPARCHMON-ON01).

Omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Er moet gemotiveerd aangegeven worden op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de beleidsadviseur erfgoed. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven