Intrekken verkeersbesluit: individuele gehandicaptenparkeerplaats Plataanstraat verplaatsen naar Essenlaan 25 in Ter Aar

11103

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RW 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 2007 is gemandateerd aan de afdelingsmanager van het team Beheer Openbare Ruimte;

In artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De weg waarover in dit besluit wordt besloten, is in beheer bij de gemeente Nieuwkoop.

Motivering

In het Gemeenteblad van 12 januari 2022, nr.13263, is een verkeersbesluit is gepubliceerd voor het verplaatsen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats van de Plataanstraat naar de Essenlaan 25 in Ter Aar.

De gebruiker heeft een verzoek ingediend voor het in stand houden van de individuele gehandicaptenparkeerplaats in de Plataanstraat. De verplaatsing van deze parkeerplaats naar de Essenlaan 25 is niet meer noodzakelijk. De aangewezen individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Essenlaan 25 zal niet meer wordt gebruikt. Met de bovengenoemde maatregel wordt beoogd om de deze parkeerplaats weer openbaar te maken;

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft op 12 januari 2022 overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Overeenkomstig met artikel 26 van het BABW wordt het verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders van de Gemeente Nieuwkoop:

- het verkeersbesluit met kenmerk Gemeenteblad 2022, 13263, in te trekken.

- het verkeersbesluit met kenmerk Gemeenteblad 2021, 352923, te handhaven.

- dit verkeersbesluit in werking te laten treden één dag na dagtekening van het besluit.

Nieuwkoop 14 januari 2022

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Ariaan van der Vlugt

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Bezwaar

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

- de naam en het adres van de indiener,

- de dagtekening,

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

- de gronden van het bezwaar.

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan de gemeente Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Naar boven