Vastgesteld bestemmingsplan “Sambeekseweg 6-10, Boxmeer” en besluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 april 2022 het bestemmingsplan “Sambeekseweg 6-10, Boxmeer” ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan voorziet in de realisatie van twaalf woningen aan de Sambeekseweg en de Van Beckumstraat (5831 GK).

Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de Sambeekseweg waardoor bij de te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeer wordt overschreden. Daarom hebben burgemeester en wethouders een Hogere grenswaarde vastgesteld.

Het bestemmingsplan “Sambeekseweg 6-10, Boxmeer” met bijbehorende stukken en het besluit Hogere grenswaarden liggen met ingang van 21 april 2022 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Cuijk. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan tot en met 1 juni 2022 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegen het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder kan tot en met 1 juni bezwaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 2 juni 2022, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven