Aanwijzingsbesluit reconstructie inzamellocaties Rustenburgerlaan Haarlem

Besluit

Het hoofd van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, hiertoe bevoegd ingevolge het geldende Mandateringsbesluit, besluit namens burgemeester en wethouders krachtens artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019:

 

  • I.

    de twee bestaande ondergrondse restafvalcontainers aan de Rustenburgerlaan ter hoogte van de Esschilderstraat te verwijderen, deze locatie vervalt als inzamellocatie;

  • II.

    de bestaande bovengrondse container voor textiel nabij van Rustenburgerlaan 43 te verplaatsen, deze locatie vervalt als inzamellocatie;

  • III.

    het grondstoffenstraatje Rustenburgerlaan hoek Voorhelmstraat aan te wijzen als nieuwe (bovengrondse) inzamellocatie voor textiel, zoals aangegeven op de bijgevoegde locatietekeningen en foto’s bij dit besluit.

Toelichting

Op grond van artikel 7 lid 1 juncto artikel 10 lid 1 van de Afvalstoffenverordening Haarlem 2019 wijst het college van burgemeester en wethouders delen van de gemeente aan waar de ondergrondse afvalcontainers zijn aangewezen als inzamelvoorziening voor een groep gebruikers van woningen.

 

De bewoners van deze woningen moeten bij het aanbieden van hun huishoudelijk afvalstoffen gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers (art 10 lid 1 Afvalstoffenverordening Haarlem 2019). Tevens wordt de locatie van de containers vastgelegd door middel van dit besluit.

Achtergrond

Eind 2004 is besloten in Haarlem over te gaan tot een stadsbrede invoering van ondergrondse afvalinzameling (SB/BOR/2005/676 en SB/REI/2004/657). Tevens heeft het college in augustus 2009 de nota “Vernieuwde inzameling binnenstad” vastgesteld (WZ/OGV/2009/57325). Met de nota “Richtlijnen voor plaatsing inzamelmiddelen-en voorzieningen” zijn in 2018 richtlijnen voor alle typen containers vastgesteld die in de openbare ruimte worden geplaatst, alsmede voor containers die wijzigen met betrekking tot de te deponeren afvalstof.

Met dit besluit is het duidelijk op welke locatie een inzamelmiddel wordt geplaatst en hoe hiertegen bezwaar kan worden gemaakt.

Communicatie

Medio 2022 vindt aan de Rustenburgerlaan een reconstructie plaats (zie tekening bijlage) waardoor de huidige inrichting van de openbare ruimte wordt gewijzigd.

 

De wijzigingen in de openbare ruimte hebben tot gevolg dat de twee ondergrondse restafvalcontainers aan de Rustenburgerlaan ter hoogte van de Esschilderstraat worden verwijderd. Adressen aangesloten op deze locatie worden aan een andere restafvalcontainerlocatie toegewezen. Bewoners worden voorafgaand aan de uiteindelijke verwijdering van de restafvalcontainer schriftelijk geïnformeerd over de nieuwe restafvallocatie.

 

Daarnaast zal de bovengrondse textielcontainer nabij Rustenburgerlaan 43 worden verplaatst naar het grondstoffenstraatje Rustenburgerlaan hoek Voorhelmstraat.

Tegen dit aanwijzingsbesluit staat bezwaar en beroep open.

 

Mevrouw E. Knaape van de afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving is op telefoonnummer 023 5113703 bereikbaar voor vragen over de inhoud van dit aanwijzingsbesluit. Vragen of opmerkingen mailen kan ook naar: eknaape@haarlem.nl

Namens burgemeester en wethouders,

mevrouw mr. H.H.T. de Boer

afdelingshoofd Vergunningen, Toezicht en Handhaving

 

Publicatie, bezwaar en voorlopige voorziening

 

Dit aanwijzingsbesluit wordt door ons in het Gemeenteblad gepubliceerd.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissing bezwaar instellen. Gemotiveerde bezwaarschriften tegen bovengenoemd besluit kunnen gedurende 6 weken na bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 511, 2003 PB in Haarlem, onder vermelding van ‘bezwaar’ in de linkerbovenhoek.

 

Het bezwaarschrift moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit is geregeld in artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn. Verder moet er ten minste in staan: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent en uw e-mailadres? De behandelaar van het bezwaar kan dan persoonlijk contact met u opnemen om de behandeling met u te bespreken. Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit (de plaatsing van de containers) niet tegen.

In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag , verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient hierbij een spoedeisend belang te stellen.

 

Tekening  

 

 

Naar boven